Studenti francouzštiny vařili africké speciality

20.03.2015

Pod vedením Mme Yé Traoré, prezidentky asociace ACA – Art et Culture Africains, připravovalo dvanáct studentů francouzštiny některé tradiční africké speciality.

Workshop, který byl vedený ve francouzském jazyce, se uskutečnil 19. března 2015 v prostorách Francouzské aliance v Ostravě.

Vedle tradičních surovin (čerstvá zelenina, kuřecí maso) mladí kuchaři používali i speciální ingredience – palmový olej, arašídové máslo či pikantní koření. Na závěr studenti uvařené speciality společně ochutnali. A je třeba říct, že se jim moc povedly!

Mgr. Radim Horák

« zpět

Informace pro nově přijaté žáky

Potřebné informace naleznete na stránkách Informace pro nově přijaté žáky.

Spolupracujeme s Lékařskou fakultou OU

Lékařská fakulta Ostravské univerzitySpolupracujeme s Lékařskou fakultou Ostravské univerzity na projektu Integrace středoškoláků do výuky Fyziologie na Lékařské fakultě Ostravské univerzity.