Studenti francouzštiny vařili africké speciality

20. 3. 2015

Pod vedením Mme Yé Traoré, prezidentky asociace ACA – Art et Culture Africains, připravovalo dvanáct studentů francouzštiny některé tradiční africké speciality.

Workshop, který byl vedený ve francouzském jazyce, se uskutečnil 19. března 2015 v prostorách Francouzské aliance v Ostravě.

Vedle tradičních surovin (čerstvá zelenina, kuřecí maso) mladí kuchaři používali i speciální ingredience – palmový olej, arašídové máslo či pikantní koření. Na závěr studenti uvařené speciality společně ochutnali. A je třeba říct, že se jim moc povedly!

Mgr. Radim Horák

Související články


« zpět

Třídní schůzky pro rodiče žáků 1. ročníků

Ve středu 19. 9. 2018 proběhnou třídní schůzky pro rodiče žáků 1. ročníků. Třídní schůzky proběhnou pro 1. A a 1. B od 16 hod., pro 1. C a 1. E od 17 hod.