Studenti francouzštiny vařili africké speciality

20.03.2015

Pod vedením Mme Yé Traoré, prezidentky asociace ACA – Art et Culture Africains, připravovalo dvanáct studentů francouzštiny některé tradiční africké speciality.

Workshop, který byl vedený ve francouzském jazyce, se uskutečnil 19. března 2015 v prostorách Francouzské aliance v Ostravě.

Vedle tradičních surovin (čerstvá zelenina, kuřecí maso) mladí kuchaři používali i speciální ingredience – palmový olej, arašídové máslo či pikantní koření. Na závěr studenti uvařené speciality společně ochutnali. A je třeba říct, že se jim moc povedly!

Mgr. Radim Horák

« zpět

Přípravné kurzy
Zve­řej­nili jsme in­for­ma­ce o pří­prav­ných kur­zech pro při­jí­mací zkou­šky na stře­dní ško­ly a při­hlá­šku do těch­to kur­zů.

100 let od narození Pavla Tigrida

Spolupracujeme s Lékařskou fakultou OU

Lékařská fakulta Ostravské univerzitySpo­lu­pra­cu­jeme s Lé­kař­skou fa­kul­tou Ostra­vské uni­ver­zity na pro­jektu Inte­grace středo­ško­láků do výuky Fyzio­logie na Lékař­ské fa­kul­tě Ostrav­ské uni­ver­zity.